لک های قهوه ای روی پوست
عوامل مختلفي مي توانند روي ميزان و كيفيت رنگدانه ها و سلولهاي رنگدانه ساز تاثير گذاشته و باعث تغيير رنگ پوست و ايجاد لك هاي قهوه ای صورت شوند كه عبارتند از :
- بيماريها و اختلالات ارثي و ژنتيكي
- بيماريهاي سوخت و ساز سلولي
- بيماريهاي هورموني
- بيماريهاي التهابي
- عفونت هاي موضعي پوست
- عوامل شيميا يي و دارو ها
- علل تغذيه اي شامل كمبود ويتامين ها و سوء تغذيه
- بدخيمي هاي پوستي.
لک ها بیشتر در کدام نواحی پوست بوجود می آیند؟
معمولا صورت( اطراف چشم و دهان، گونه ها و پیشانی)، گردن، بازوها و دست ها که بیشتر در معرض نور خورشید هستند، سریع تر به لک مبتلا می شوند.
لک ها چه انواعی دارند؟
ملاسما یا لک حاملگی :
ملاسما یکی از شایع ترین علل ایجاد لک صورت است و اغلب در خانم های مراجعه کننده برای درمان لک صورت دیده می شود که یک لک اکتسابی قهوه ای رنگ است که به صورت آهسته به وجود می آید.
به دلیل اینکه این لک ها بیشتر در زنان حامله ظاهر می شود، به لک های حاملگی شهرت دارد، ولی می تواند در خانم های مجرد و به ندرت در مردان نیز دیده شود. این لک ها بیشتر در گونه ها، پیشانی و چانه دیده می شود. تیرگی یا لک پوست معمولا پس از زایمان ناپدید می شود، اما ممکن است برای ماه ها یا سال ها باقی بماند. این نوع لک صورت ممکن است بدون علت مشخص یا به صورت ارثی، مخصوصا در افرادی که زیر نور آفتاب خفیف هم تیره می شوند، دیده شود. بعضی خانم ها متوجه می شوند که درست قبل از قاعدگی، لک ها واضح تر می شود. ملاسما یا لک حاملگی به طور شایع در خانم هایی که قرص ضد بارداری مصرف می کنند، دیده شده که در تماس با نور آشکارتر می شود. این خانم ها هنگامی که حامله شوند، همین لک را پیدا می کنند. زمان زیادی طول می کشد تا پس از قطع قرص ضد حاملگی، این لک بر طرف شود و یا ممکن است که هرگز به طور کامل برطرف نشود.
کک مک :
کک و مک بیشتر در افراد با پوست روشن دیده می شود و از سن ۵ سالگی به صورت لک های کوچک قهوه ای روشن، در مناطق باز بدن مثل صورت، شانه و پشت دیده می شود.در تابستان تعداد، اندازه و عمق کک مک افزایش می یابد و در زمستان کوچک تر، روشن تر و کم تعدادتر می شود. این نوع پیگمانتاسیون ممکن است از نظر زیبایی آزار دهنده باشد، ولی خطری ندارد. در افراد مبتلا به فرکل، شیوع خال های بدن افزایش می یابد. کک مک هایی که در سنین پایین شروع می شود و در زمستان هم باقی می ماند، بایستی حتما توسط پزشک بررسی گردد.
لک های پیری:
این لک ها در اثر قرار گرفتن طولانی مدت زیر نور آفتاب و افزایش سن بوجود می آید. معمولا لک های قهوه ای رنگ، به اندازه ی یک سانتی متر یا بیشتر است که روی صورت و پشت دست ها، در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی شروع می شود و با افزایش سن گسترده تر، پررنگ تر و با تعداد بیشتر نمایان می شوند. هر چند در نمونه برداری تغییرات بدخیمی ندارند، ولی می توانند در سال های بعد تبدیل به ضایعات بدخیم شوند. لذا بایستی درمان شوند.
لک های ناشی از سوء تغذیه و کمبود ویتامین :
این لک ها در اثر کمبود ویتامین B۱۲ اتفاق افتاده و در نژادهای با پوست تیره شایع تر است. در اثر کمبود ویتامین A همراه با برجستگی های شبیه پوست مرغ ظاهر می شود. همچنین در کمبود اسید فولیک ، کمبود اسید اسکوربیک و ویتامینC و درانواع کم خونی ها نیز لک های مشابه دیده می شود.
روش درمان لک :
برای درمان لک مزوژل های ضد لک ، پی آر پی صورت و روش ترکیبی میکرودرم و مزوتراپی بسیار مؤثر هستند و در مطب دکتر عباسپور انجام می شود.
آدرس مطب : تهران ، بلوار آفريقا ، بالاتر از چهارراه جهان كودک ، خیابان پديدار ، ساختمان شهروز ، طبقه 6
تلفن : 88661062 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
شايع ترين علل لک صورت
تاریخ انتشار : 1396-08-20تاریخ بروز رسانی : 1401-03-10 -
لک های قهوه ای
تاریخ انتشار : 1397-08-15تاریخ بروز رسانی : 1401-09-27 -
انواع لک
تاریخ انتشار : 1401-05-11تاریخ بروز رسانی : 1401-09-21 -
مزوژل ضد لک پروسترولین بلنک بی
تاریخ انتشار : 1402-03-06تاریخ بروز رسانی : 1402-03-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .