انواع ريزش مو در زنان
ريزش مو در خانم ها بيشتر از مردان دچار تغييرات دوره ای است، مثلا در فصل خاص ريزش مو شديد شده و ممکن است هر سال اين روند تکرار شود وهمچنمین به دلیل تغییرات هورمونی که بعد از زايمان و بعد از يائسگی اتفاق می افتد دچار ریزش مو شدید می شوند و مو زيادی از دست می دهند. به نظربسياری از مردم طاسی فقط درمردان دیده می شود که تصور کاملا غلطی است، متاسفانه حقيقت چيز ديگری است و ميليون ها زن در دنيا از طاسی زنانه رنج می برند. وراثت عامل مهم و تاثیرگذار در طاسی زنان است. آمار نشان می دهد که ازهر چهار زن یک نفر از این مشکل رنج می برد.
انواع ريزش مو در زنان
1- ريزش مو منتشر Diffuse Pattern
شایع ترین ريزش مو در خانم ها طاسی منتشراست. علت اصلی اين نوع ريزش وراثت است. از علل دیگری که می تواند باعث ريزش مو منتشرشود داروها و بیماری های خاص است، در اين نوع طاسی موها در ناحيه وسيعی از سر نازک شده و تراکم آن کم می شود البته معمولا خط رویش مودر ناحیه پيشانی باقی می ماند.
الف) طاسی منتشردر زنان به دلیل ژنتيک و وراثت
طاسی ارثی در خانم ها همان ریزش موی آندروژنتيک است که ژن آن از پدر ویا مادر منتقل می شود .
در این نوع ریزش، موها از پشت خط رویش مو در پیشانی شروع به نازک شدن کرده و به پايين سرکشيده می شود. معمولا این نوع ریزش در سنين 40 تا 50 ظاهر می شود و در مواردی هم در سنین پایین تر اتفاق می افتد.
بهتر است در این موارد آزمایشات کامل برای بیمار درخواست شود تا علل دیگر مثل بیماری های غدد، مشکلات هورمونی، کم خونی و ...بررسی شود.
نقش تستوسترون ( هورمون مردانه ) در طاسی ژنتيکی زنان
در بدن تمام زنان مقدار کمی هورمون مردانه یا همان هورمون تستوسترون به طور نرمال و طبیعی وجود دارد. در افرادی که دچار ریزش موی آندروژنیک می شوند یا مقدار این هورمون بیش از حد طبیعی است و یا گیرنده فولیکول مو بیش از حد نرمال به این هورمون حساسیت دارد.در بدن هورمون تستوسترون توسط آنزیم 5- آلفا ردوکتاز به هورمون قوی تری به نام دی هيدروتستوسترون(DHT) تبديل می شود. در فوليکول مو گيرنده های زيادی برای این هورمون (DHT) وجود دارد.این هورمون با کوتاه کردن سیکل رشد مو، موها را وارد فاز استراحت کرده و باعث تبدیل موهای ضخیم به موهای کرکی و نازک می شود.
ب) بيماری ها و شرایط خاصی که باعث ريزش مو منتشر در زنان می شود :
بعد از زايمان، دوران يائسگی، بيماری تخمدان پلی کيستيک، بيماری تيروئيد و بيماريهای اتوايميون ریزش مو منتشر اتفاق می افتد.در دوران يائسگی به دليل کاهش استروژن، ريزش مو افزايش می يابد. در خانمها هورمون استروژن يک اثر محافظتی قوی بر مو و پوست دارد.
ج) تغذيه نامناسب
تغذيه نامناسب و رژیم های غلط برای لاغر شدن باعث می شود بدن با کمبود ويتامين های مختلف و همچنین کمبود آهن، کمبود پروتئين و کالری، کمبود روی و اسيدهای چرب ضروری مواجه شود که هر کدام از اين کمبودها می توانند باعث ريزش شديد مو شوند.
د) کم خونی فقرآهن
خانم هايی که خونريزی ماهيانه شديد دارند در معرض کمبود آهن می باشند وحتما باید آزمایش خون جهت بررسی میزان آهن خون خود انجام دهند. چنانچه نتیجه آزمایشر گویای فقر آهن باشد بايد زیر نظر پزشک خود درمان را شروع کنند، چون کمبود آهن یکی از دلایل شایع در ريزش مو خانم ها است.
ه) تلوژن افلوويوم يا ريزش مو با تاخير ناشی از استرس و دارو
تعداد نسبتا زيادی از داروها ميتواند باعث پديده تلوژن افلوويوم شود البته اين ريزش موقتی است و با قطع شدن مصرف دارو مشکل بر طرف می شود.
1- داروهای رقيق کننده خون مثل وارفارين و هپارين
2- داروهای ضد تشنج
3- داروهای ضد نقرس مثل کولشی سين و آلوپورينول
4- داروهای ضد فشار خون به خصوص بتا بلوکرها
5- داروهای ضد التهاب: پردنيزولون
6-داروهای پايين آورنده کلسترول
7- داروهای ضد افسردگی: ليتيوم
8- داروهای شيمی درمانی
9- داروهای ضد بارداری
10- مصرف زياد ويتامين آ
11- داروهای لاغری و کوکائين
2- ريزش مو با طرح مردانه در زنان
در این نوع ریزش، موها در جلو و وسط سر نازک شده در حالی که در ناحيه پشت و کناره ها ضخيم و پر تراکم می با شد.اگربا تست آزمایشگاهی مشخص شود که ريزش مو در اثر افزايش غير طبيعی سطح هورمون مردانه است، مصرف داروهای آنتی آندروژن تا حد زيادی از ريزش بيشتر جلوگيری می کند.
آدرس مطب : تهران ، بلوار آفريقا ، بالاتر از چهارراه جهان كودک ، خیابان پديدار ، ساختمان شهروز ، طبقه 6
تلفن : 88661062 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
اثرات استرس بر ریزش مو
تاریخ انتشار : 1398-10-04تاریخ بروز رسانی : 1401-03-10 -
ریزش مو آندروژنیک در زنان
تاریخ انتشار : 1396-03-07تاریخ بروز رسانی : 1403-03-21 -
علل ریزش مو ارثی در مردان
تاریخ انتشار : 1398-11-05تاریخ بروز رسانی : 1401-03-10 -
علل ریزش مو در زنان
تاریخ انتشار : 1398-11-13تاریخ بروز رسانی : 1401-04-12 -
ریزش مو یا آلوپسی آندروژنیک چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-09-28تاریخ بروز رسانی : 1401-10-10
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .